Przejdź do treści
Wczytuję...

Ścieżka nawigacyjna

Start / Blog Grid /
profesjonalna frytownica do lokalu gastronomicznego
Profesjonalna frytkownica do lokalu gastronomicznego – co warto wiedzieć?
julia | 28 Lipiec

Frytkownica jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej restauracji – nie tylko tej serwującej potrawy w stylu fast food. Wbrew swojej nazwie, urządzenie to służy nie tylko do

Read More
profesjonalny piec do pizzy
Jaki wybrać piec do pizzy do lokalu gastronomicznego? Mini poradnik
julia | 28 Lipiec

Prowadzenie lokalu gastronomicznego to ogromne wyzwanie – szczególnie jeżeli mowa o pizzerii. Konkurencja jest ogromna; na rynku jest bardzo dużo restauracji serwujących to

Read More
gofrownica i naleśnikarka
Gofrownica i naleśnikarka do lokalu gastronomicznego – czym kierować się przy zakupie?
julia | 26 Lipiec

Gofry i naleśniki to jedne z ulubionych przysmaków Polaków. Popularność tych potraw sprawiła, że wiele lokali serwuje te dania. Pyszne gofry i naleśniki to przepis na sukces

Read More
profesjoanalny ekspres do kawy jaki wybrać
Profesjonalny ekspres do kawiarni – jaki wybrać?
julia | 26 Lipiec

Wybór profesjonalnego ekspresu do kawy powinien być niezwykle staranny – w końcu to najważniejszy element wyposażenia kawiarni. Specjalistyczne ekspresy znacznie różnią się od

Read More
wyposażenie małej gastronomii
Wyposażenie małej gastronomii – na co zwrócić uwagę?
julia | 23 Lipiec

Mały lokal gastronomiczny może stanowić duże wyzwanie pod względem wyboru wyposażenia. Nieduża przestrzeń znacznie ogranicza nasze możliwości, a właściciele takich obiektów

Read More
sous vide
Metoda sous vide – na czym polega?
julia | 21 Lipiec

Restauratorzy mają przed sobą obecnie wiele wyzwań i wymagań, którym muszą sprostać, aby utrzymać się na rynku. Jednym ze sposobów, który pozwoli wybić się lokalowi na tle

Read More
akcesoria cukiernicze profesjonalne
Akcesoria cukiernicze – niezbędne do robienia ciast i tortów
julia | 20 Lipiec

Nie ma chyba na świecie ani jednego człowieka, który nie miałby swojego ulubionego deseru. Torty, croissanty, napoleonki, szarlotki, brownie, muffinki, pączki czy lody – te

Read More
urządzenia do obróbki termicznej w gastronomii
Urządzenia do obróbki termicznej w gastronomii – profesjonalne wyposażenie do każdego lokalu
julia | 19 Lipiec

Dla każdego właściciela lokalu gastronomicznego oczywiste jest, że urządzenia do obróbki termicznej to niezbędny element wyposażenia profesjonalnej kuchni. Tak naprawdę to

Read More
urządzenia do obróbki mechanicznej w gastronomii
Urządzenia do obróbki mechanicznej w gastronomii – rodzaje i zastosowanie
julia | 16 Lipiec

Urządzenia do obróbki mechanicznej to nieodzowne akcesoria w każdej profesjonalnej kuchni. Pozwalają na usprawnienie procesu przygotowania posiłków, zwiększają wygodę i

Read More
piec konwekcyjno-parowy
Piec konwekcyjno-parowy. Jaki wybrać do swojej gastronomii?
julia | 29 Kwiecień

Wybór najlepszego pieca konwekcyjno-parowego może być trudny – na rynku dostępny jest bardzo szeroki wybór modeli tych urządzeń. Zastosowanie takiego sprzętu może bardzo

Read More
schładzarko-zamrażarka szokowa
Schładzarko-zamrażarka szokowa - dlaczego warto mieć ją w swoim lokalu?
julia | 22 Kwiecień

Prowadzenie restauracji to nie lada wyzwanie – z pewnością potwierdzi to każdy restaurator. Już samo odniesienie sukcesu w tej branży i zdobycie klientów na samym początku

Read More
lśniący garnek
Jak wyczyścić przypalony garnek domowymi sposobami?
julia | 18 Marzec

Każdemu chociaż raz zdarzyło się zapomnieć o potrawie pozostawionej na gazie. Efekt? Łatwy do przewidzenia, ale trudny do zaakceptowania.

Read More