- -8%
- Zapytaj o dostępność
Przy zamówieniach powyżej 900 zł - dostawa GRATIS!
Napisz lub zadzwoń: 22 270 61 13
Salon w Warszawie: zobacz galerię lub mapkę dojazdu
Do darmowej dostawy brakuje: 900,00 zł
11 911,32 zł brutto
9 684,00 zł netto
8 337,92 zł brutto
6 778,80 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 11 911,32 zł brutto3 873,27 zł brutto
3 149,00 zł netto
3 292,28 zł brutto
2 676,65 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 3 292,28 zł brutto7 993,77 zł brutto
6 499,00 zł netto
6 794,70 zł brutto
5 524,15 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 6 616,97 zł brutto4 292,70 zł brutto
3 490,00 zł netto
3 219,53 zł brutto
2 617,50 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 3 271,55 zł brutto7 084,80 zł brutto
5 760,00 zł netto
5 313,60 zł brutto
4 320,00 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 5 396,63 zł brutto7 177,05 zł brutto
5 835,00 zł netto
5 382,79 zł brutto
4 376,25 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 5 468,58 zł bruttoProfesjonalni kucharze pracują z wielką szybkością, precyzją i wydajnością. Aby przygotowywać posiłki dla klientów, którzy – jak wiadomo – nie znoszą długo czekać, potrzebują zaawansowanej optymalizacji pracy. W pizzeriach temu służą stoły chłodnicze do pizzy, które oferujemy w GastroChef. Wybierz najlepsze do Twojej kuchni!
Pizzer potrzebuje ciasta, dodatków i sosów. Podczas wyrabiania idealnego placka i umieszczania wybranych proporcji serów, warzyw i mięs nie ma czasu chodzić po kuchni, ani nawet sięgać gdzieś dalej. Ryzykuje tym przeszkadzanie innym osobom, a wszyscy przecież chcą działać jak najszybciej. Dlatego składniki powinny być tuż przed nim, należycie schłodzone, z dodatkowym zapasem tak blisko blatu roboczego, jak to tylko możliwe. Gotowe ciasto na pizzę musi być przechowywane w niskiej temperaturze, by móc prędko je wyrobić i upiec idealnie. Rozwiązaniem jest stół chłodniczy do pizzy. Ma raczej postać stojącej szafki, gdyż stanowi połączenie wyspecjalizowanej chłodziarki ze stołem gastronomicznym.
Blat stołu z tyłu posiada szereg otworów na pojemniki o rozmiarze GN 1/6. Pojemniki są od spodu umieszczone w przestrzeni chłodzonej. To one mieszczą składniki na kilka kolejnych pizz. Alternatywą jest nadstawka nad blatem, chłodzona niezależnie od dolnej części. Może ona mieścić większe pojemniki i pozwala poszerzyć blat. Taka konstrukcja jest jednak bardziej skomplikowana i droższa.
W niektórych lokalach pewną atrakcją jest możliwość obserwowania, jak posiłki są przygotowywane. Szklana witrynka, granitowy blat i szereg pojemników na gotowe do użycia składniki pomagają efektownie zaprezentować zręczną pracę kucharzy.
W GastroChef znajdziesz stół do pizzy dwu- lub trzydrzwiowy. Sprzęt ten jest wykonany z gładkiej stali nierdzewnej, którą łatwo jest utrzymać w czystości. Granitowy blat jest wyjątkowo odporny na zużycie – niestraszne mu noże, upadające przedmioty ani nawet przypalanie.
W wielu modelach ruszty, stanowiące półki w chłodziarce są zamontowane na prowadnicach. Ułatwiają one dostęp do całej zawartości wewnętrznych pojemników bez ich wyjmowania. Rozmiarem są zaś zazwyczaj dostosowane do standardu GN 1/1.
W dolnej części przydają się drzwi samodomykające, aby nie dopuścić do ogrzewania wnętrza. Automatyczne rozmrażanie i odszranianie ułatwiają obsługę urządzenia, a elektroniczny wyświetlacz pozwala czuwać nad temperaturą w chłodziarce.
Przejrzyj ofertę stołów do pizzy od renomowanych producentów w sklepie GastroChef i wybierz model najlepszy dla Ciebie!