Stoły chłodnicze do pizzy

Stoły chłodnicze do pizzy

MP-902 Stół do pizzy dwudrzwiowy (00028544)

MP-902 Stół do pizzy dwudrzwiowy (00028544)

Kod produktu: 00028544

3 873,27 zł brutto

3 149,00 zł netto

3 292,28 zł brutto

2 676,65 zł netto

Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 3 292,28 zł brutto
  • -15%
  • Zapytaj o dostępność
  • -15%

Profesjonalni kucharze pracują z wielką szybkością, precyzją i wydajnością. Aby przygotowywać posiłki dla klientów, którzy – jak wiadomo – nie znoszą długo czekać, potrzebują zaawansowanej optymalizacji pracy. W pizzeriach temu służą stoły chłodnicze do pizzy, które oferujemy w GastroChef. Wybierz najlepsze do Twojej kuchni!

Wszystko pod ręką dzięki stołom chłodniczym do pizzy

Pizzer potrzebuje ciasta, dodatków i sosów. Podczas wyrabiania idealnego placka i umieszczania wybranych proporcji serów, warzyw i mięs nie ma czasu chodzić po kuchni, ani nawet sięgać gdzieś dalej. Ryzykuje tym przeszkadzanie innym osobom, a wszyscy przecież chcą działać jak najszybciej. Dlatego składniki powinny być tuż przed nim, należycie schłodzone, z dodatkowym zapasem tak blisko blatu roboczego, jak to tylko możliwe. Gotowe ciasto na pizzę musi być przechowywane w niskiej temperaturze, by móc prędko je wyrobić i upiec idealnie. Rozwiązaniem jest stół chłodniczy do pizzy. Ma raczej postać stojącej szafki, gdyż stanowi połączenie wyspecjalizowanej chłodziarki ze stołem gastronomicznym.

Blat stołu z tyłu posiada szereg otworów na pojemniki o rozmiarze GN 1/6. Pojemniki są od spodu umieszczone w przestrzeni chłodzonej. To one mieszczą składniki na kilka kolejnych pizz. Alternatywą jest nadstawka nad blatem, chłodzona niezależnie od dolnej części. Może ona mieścić większe pojemniki i pozwala poszerzyć blat. Taka konstrukcja jest jednak bardziej skomplikowana i droższa.

W niektórych lokalach pewną atrakcją jest możliwość obserwowania, jak posiłki są przygotowywane. Szklana witrynka, granitowy blat i szereg pojemników na gotowe do użycia składniki pomagają efektownie zaprezentować zręczną pracę kucharzy.

Stoły do pizzy to higiena i wytrzymałość

W GastroChef znajdziesz stół do pizzy dwu- lub trzydrzwiowy. Sprzęt ten jest wykonany z gładkiej stali nierdzewnej, którą łatwo jest utrzymać w czystości. Granitowy blat jest wyjątkowo odporny na zużycie – niestraszne mu noże, upadające przedmioty ani nawet przypalanie.

W wielu modelach ruszty, stanowiące półki w chłodziarce są zamontowane na prowadnicach. Ułatwiają one dostęp do całej zawartości wewnętrznych pojemników bez ich wyjmowania. Rozmiarem są zaś zazwyczaj dostosowane do standardu GN 1/1.

W dolnej części przydają się drzwi samodomykające, aby nie dopuścić do ogrzewania wnętrza. Automatyczne rozmrażanie i odszranianie ułatwiają obsługę urządzenia, a elektroniczny wyświetlacz pozwala czuwać nad temperaturą w chłodziarce.

Przejrzyj ofertę stołów do pizzy od renomowanych producentów w sklepie GastroChef i wybierz model najlepszy dla Ciebie!

Stoły chłodnicze do pizzy