- -8%
- Zapytaj o dostępność
Przy zamówieniach powyżej 900 zł - dostawa GRATIS!
Napisz lub zadzwoń: 22 270 61 13
Salon w Warszawie: zobacz galerię lub mapkę dojazdu
Do darmowej dostawy brakuje: 900,00 zł
19,19 zł brutto
15,60 zł netto
17,65 zł brutto
14,35 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 17,14 zł brutto81,92 zł brutto
66,60 zł netto
75,36 zł brutto
61,27 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 73,21 zł brutto107,38 zł brutto
87,30 zł netto
98,79 zł brutto
80,32 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 95,96 zł brutto20,91 zł brutto
17,00 zł netto
19,24 zł brutto
15,64 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 19,92 zł brutto103,94 zł brutto
84,50 zł netto
95,62 zł brutto
77,74 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 92,79 zł brutto23,00 zł brutto
18,70 zł netto
21,16 zł brutto
17,20 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 20,54 zł brutto239,85 zł brutto
195,00 zł netto
220,66 zł brutto
179,40 zł netto
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 231,98 zł bruttoGastronomiczny termometr to urządzenie, które służy do wykonania dokładnych pomiarów temperatury potraw, a także składników, które są niezbędne do ich przygotowania. Oferujemy termometry, które wykorzystać zarówno w dużych restauracjach, jak i w małych obiektach gastronomicznych.
Proponujemy Państwu profesjonalne termometry gastronomiczne zaprojektowane specjalnie z myślą o przygotowywaniu potraw. U nas można znaleźć:
• elektroniczny termometr spożywczy o bardzo szerokim zakresie pracy,
• termometry tarczowe,
• termometry z ruchomymi głowicami pomiarowymi,
• termometry wskazujące również poziom wilgotności (funkcja higrometru).
Jak widać, proponowany przez nas asortyment jest bardzo złożony i dopasowany do potrzeb różnych obiektów gastronomicznych.
Monitorowanie temperatury potraw w czasie rzeczywistym jest bardzo ważne. Posiadając termometr kuchenny, można np. łatwo sprawdzić, czy mięso, ryby czy jaja zostały odpowiednio podgrzane, co minimalizuje ryzyko zatrucia bakteriami, takimi jak Salmonella czy E. coli.
Warto również dodać, że przygotowanie niektórych potraw wymaga zachowania odpowiednich warunków, w tym określonej temperatury, a nawet wilgotności. Dzięki nim mogą Państwo uniknąć nadmiernego przesuszenia potraw lub ich niedogotowania, co jest szczególnie istotne przy przygotowywaniu steków, pieczeni czy delikatnych deserów.
Wreszcie termometr do kuchni jest urządzeniem wszechstronnym. Urządzenia tego typu sprawdzają się przy pieczeniu chleba, warzeniu piwa oraz w wielu innych zadaniach. Podsumowując, jest to akcesorium kuchenne, bez którego trudno się obyć.
Wybór termometru gastronomicznego nie jest łatwym zadaniem. Właściciel obiektu musi dopasować jego rodzaj i sposób pracy do potrzeb konkretnego obiektu. W tym celu należy uwzględnić szereg parametrów takiego urządzenia, wśród których najważniejsze, to:
• odpowiedni zakres temperatury, który będzie dopasowany do przygotowywanych potraw,
• czas reakcji i możliwość szybkiego odczytu stale zmieniającej się temperatury,
• łatwość czyszczenia urządzenia niezależnie od warunków użytkowania,
• możliwość skorzystania z dodatkowych funkcji, takich jak np. automatyczne wyłączanie, podświetlenie ekranu czy alarmy.
Reasumując, termometr gastronomiczny to przydatne urządzenie, które z pewnością przyda się w kuchni. Zachęcamy Państwa do dokładnego zapoznania się z aspektami technicznymi sprzętu i do wyboru odpowiedniego modelu.